Programajánló

Programok, lehetőségek vendégeink számára:

  • Katonai bunker az 50-es évekből helyben

Katonai félig földbe süllyesztett vasbeton építmény található a Tópart Tanyára érkezvén a tanyaépülettel szemben az akácerdő közepén. 1950-es évek elején egy feltételezett, Jugoszlávia irányából érkező támadás elhárítására hoztak létre.
Jól megépítették ezeket, nem spórolták ki a cementet a betonból. A korra jellemző típustervek alapján készültek. A sztálinizmus időszakában a Szovjetunió politikai és gazdasági nyomással igyekezett a Titói Jugoszlávia viszonylagos önállóságát megtörni. Az elmérgesedett helyzet egyik következményeként szovjetutasításra a magyar-jugoszláv határ mentén erődítésrendszer építésébe kezdtek. A védelmi vonalak - melyeknek végül csak mintegy 80 százaléka készült el. Sztálin halála után enyhülés következett be a magyar-jugoszláv viszonyban, a bunkerek építését befejezték, a soha nem használt erődítéseket pedig magukra hagyták. A vendégek ezt a bunkererődítmény egyikét nézhetik meg. Kb. hét milliárd forintba kerültek a bunkerek az ország akkori költségvetésének jelentős hányadából 1951 és 1955 között – amikor hatvanezer forintból rendes családi házat lehetett venni.Egyike ott feszít a Tópart Tanyához tartozó akácerdő közepén, a múlt ballépéseinek emlékeként. Vendégeink megtekinthetik szó szerinti helyi látványosságot.

  • Sétakocsikázás.
Útvonal: Mórahalom és környéke,többen foglalkoznak kocsikáztatással.

  • Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő gyermekfürdő és szaunavilág,többszintes kaland-élménymedence,bébipancsoló,Szauna szeánszok  • Nagy -Széksós-tó Bivalygulya megtekintése.Csónakázó tó.

  • Országos kirakodó és állatvásár mórahalmi időpontok:
        vásárok időpontjai minden hónap 3. vasárnapja.
  
  • Városnéző kisvonat Mórahalmon!